7 C
Sarajevo
26.02.2024

Sud donio rješenje da Alija Delimustafić izađe na slobodu uz kauciju od milion KM

Da bi izašao iz pritvora potrebno je da rješenje postane pravosnažno, potvrđeno je za Klix.ba u Kantonalnom sudu.

U Kantonalnom sudu za naš portal je rečeno da doneseno rješenje treba postati pravosnažno da bi se optuženi branio sa slobode, ali datum kada bi se to moglo dogoditi još nije poznat.

Sud je danas odredio i mjere zabrane u slučaju da se Delimustafić nađe na slobodi. Njemu će biti zabranjeno napuštanja mjesta prebivališta, odnosno adrese stanovanja.

- OGLAS -

Delimustafić je morao dati obećanje sudu da će poštivati mjere zabrane.

Glavni pretres u predmetu “Pravda” u kojem su Delimustafić, 37 osoba i osam firmi optuženi za organizovani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlasti, povredu zakona od sudije, pranje novca, falsifikovanje isprave, prevaru te pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela, još nikada nije počeo.

Delimustafić je optužen da je od 2009. do 2016. godine organizovao kriminalnu grupu koja je, između ostalog, nezakonito knjižila i preprodavala nekretnine uglavnom umrlih osoba na području Kantona Sarajevo.

U optužnici se navodi da su u sudskim postupcima koje je vodila sutkinja Lejla Fazlagić-Pašić nekretnine s umrlih knjižili na članove organizacije i rodbinu, a potom su ih sklapanjem ugovora prodavali trećim osobama. Prema optužnici, činjenjem ovih krivičnih djela stekli su protivpravnu imovinsku korist veću od 10 miliona KM.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA