10.5 C
Sarajevo
06.10.2024

TO SAMO MAJKA MOŽE! Ovo je hrabra Lejla Zalihić koja je spasila kćer iz bujice u Jablanici

Ona je spasila život svoje kćerke onako kako to mogu samo najhrabriji.

U domaćoj i regionalnoj javnosti odjeknula je priča o hrabroj majci Lejli Zalihić iz Butorović-Polja kod Konjica.

Ona je spasila život svoje kćerke onako kako to mogu samo najhrabriji. Maloprije su objavljene fotografije hrabre Lejle sa porodicom iz bolnice gdje je hospitalizirana, nakon borbe koju je iznijela tokom katastrofalnih poplava.

Lejla je, prema svjedočenju komšije, plivala tri kilometra kroz nabujalu vodu. Njena 13-godišnja kćerka je je pala u bujicu koja ju je odnijela skoro tri kilometra dalje. Lejla je krenula za njom, skočivsi s trećeg sprata kuće i zaplivala te je uspjela spasiti.

- OGLAS -

“Kćerka, Majka, Supruga, HEROJ. Danas smo posjetili našu komšinicu  Lejlu Zalihić. Majku i suprugu koja je u noći poplava u B. Polju oko ponoći zajedno s svojom kćerkom Asjom, suprugom i svekrvom skočila u vodenu bujicu u zadnjem trenutku prije nego je voda u potpunosti uništila kuću. Bez orijentacije, s mnogo povreda, u mrkloj noći spasile su se nakon više od tri kilometra udaljenosti u Jablaničkom jezeru. Njen suprug je također dobro, a za svekrvom se još traga. Priča, trauma i horor iskustvo za čitav život. Mi, njihovi sugrađani, komšije i privrednici MORAMO BITI UZ NJIH DANAS, SUTRA I SVAKI NAREDNI DAN dok se sve ovo dovede u stanje najbolje koje može! Nek se Gospodar smiluje onima koji nisu s nama nakon ove tragedije! UZ VAS SMO”, napisao je Arman Kurtić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA