11 C
Sarajevo
25.05.2024

Turković: Završene mnoge planirane aktivnosti iz Programa reformi

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković danas je primila u nastupnu posjetu komandanta NATO štaba u Sarajevu brigadnog generala Erica Folkestada.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, Turković je zahvalila NATO-u za kontinuirane napore, angažman i podršku našoj zemlji, uključujući i pomoć tokom pandemije COVID-19 te dodala da BiH i NATO dijele snažno partnerstvo sa željom za intenziviranje saradnje.

Istakla je da su, uprkos pandemiji, mnoge planirane aktivnosti iz Programa reformi završene, te da su druge aktivnosti u toku. Naglasila je da je Ministarstvo vanjskih poslova BiH, u okviru svojih nadležnosti i dužnosti, na vrijeme završilo svoje aktivnosti kada je u pitanju Program reformi.

- OGLAS -

Turković i Folkestad su na sastanku razgovarali i o formiranju Komisije za NATO integracijski proces BiH, za čiju je uspostavu Ministarstvo vanjskih poslova okončalo sve procedure, te izrazili očekivanje da će ovaj proces biti okončan u narednom periodu.

“General Folkestad je istakao da je BiH jedan od prioriteta NATO saveza, te podsjetio na aktivnosti u našoj zemlji koje uključuju podršku lokalnim zajednicama, te intenzivnu saradnju sa Oružanim snagama BiH”, stoji u saopštenju.

- Advertisement -

Dodaje se da je na sastanku je razgovarano i o drugim važnim pitanjima u BiH, poput migrantske krize, s kojom se posljednjih godina suočava BiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA