11.6 C
Sarajevo
20.09.2024

Tužba protiv Ćesira, poziv SDA da ga javno osudi i sankcioniše

Podsječamo, povod za konferenciju bio je nedavni napad prvog čovjeka SDA opštine Novi grad i vlasnika firme Bosnaplast Huse Ćesira na fotoreportera magazina Žurnal Adija Kebu.

Karić je na konferenciji za novinare pozvao međunarodne organizacije da nas “više ne štite, ako će nas štititi kao do sada”.

“Ako je njihova zaštita to što pokazuju, molim vas da nas više ne štite. Izgidosmo. Molimo institucije da rade svoj posao, da SDA javno osudi i sankcioniše svog člana. Tražimo javno izvinjenje Bakira Izetbegovića koji je svojom izjavom proglasio novinare legitimnom metom za napad čija je jedina bitna karakteristika da su SDA. Danas smo napadnuti mi, smrt fašizmu, sloboda narodu”, kazao je Karić.
Karić je podsjetio na sve prethodne pritiske na novinare ove medijske kuće.

- OGLAS -

„Objavimo aferu diploma, SOA, a Tužilaštvo ispituje nas. Izostaje reakcija stranaka koje nisu u vlasti. Čast pojedincima. Nije falilo ni kolega koje su iskoristile situaciju da nas nazovu novinarima reketašima. Danas smo napadnuti mi sutra neko drugi“, kazao je Karić.

Novinar Žurnala Selvedin Avdić je istakao da je u BiH konvertirana logika po kojoj je uvijek kriva žrtva, a ne nasilnik.

- Advertisement -

“Nemam povjerenja u Tužilaštvo, jer umjesto da bude uhapšen čovjek koji nam proda diplomu, oni istražuju našu novinarku i njenje izvore”, kazao je Avdić.

Zbog svega ovog tražimo da:

1. Institucije za provođenje zakona procesuiraju one koji su napali kolegu Adija Kebu dok je obavljao svoj zadatak;

2. Stranka demokratske akcije javno osudi i sankcioniše svog člana i predsjednika OO SDA Novi grad;

3. Javno izvinjenje od predsjednika SDA Bakira Izetbegovića koji je svojom neodmjerenom izjavom proglasio novinare legeitimnom metom za napa i iživljavanje kojekakvih hohštaplera i kabadahija, čija je jedina bitna karakteristika da su bliski SDA;

4. Bil bi lijepo da naše kolege bojkotuju medijska obraćanja i aktivnosti predstavnika SDA, dok se ne ispune ovi uslovi jer danas smo napadnuti mi, sutra će sigutno to biti neko od vas;

5. SMRT FAŠIZMU…

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA