6.6 C
Sarajevo
25.02.2024

U 36. godini preminuo Armin Smajlović

“Armin će ostati upamćen kao veliki humanista i borac za prava svih osoba sa invaliditetom, po neizmjernom doprinosu Udruženju ‘Oaza’ i predanom radu. Bio je najprije prijatelj, a tek onda radni kolega. Tvoja djela će zauvijek da žive. Dragi naš Armine, neka ti dragi Allah otvori svoja vrata i primi te u svoje džennetsko krilo, a porodici da sabura da izdrži ovoliku tugu i bol”, naveli su iz Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo “Oaza”.

 

Od Smajlovića su se oprostili i iz Savez organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama Federacije Bosne i Hercegovine “Sumero”.

“Vijest da nas je napustio Armin je gotovo nemoguća za prihvatiti. Kažu ‘izgubio bitku’, no za Armina će se zauvijek vezati desetine i stotine bitaka koje je vodio za dobrobit osoba sa invaliditetom, za bolji, pravedniji svijet, za više prilika i mogućnosti. Iza Armina su ostala djela, osmijesi koje je izmamio, suze radosnice na sportskim igrama Oaze, nepregledni svijet dobrote i radosti. Armin je bio najbolji od najboljih, bio je svjetlost, zvijezda, ljubav. Hvala ti za sve. Neka ti je laka zemlja bosanska”; naveli su.

- OGLAS -

Od njega su se oprostili brojni prijatelji, kolege i rodbina.

 

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA