11.6 C
Sarajevo
21.09.2024

U Banja Luci poskupljuje voda, a predložen i novi praznik

Istom odlukom, Skupština nije prihvatila prijedlog “Vodovoda“ da se naknada za mjerno mjesto plaća 1,5 KM, kako su tražili, nego je ona umanjena na 1,2 KM.

U obrazloženju ove odluke, gradonačelnik Igor Radojičić je naglasio da je korekcija cijene vode bila neophodna zbog povećanih troškova “Vodovoda“, odnosno preuzimanja ogromne mreže seoskih vodovoda.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković prethodno je predao peticiju s 3.000 potpisa Banjalučana protiv poskupljenja vode, a Radojičić je na to rekao da je u Bijeljini kanalizacija šest puta skuplja, a voda dva puta u odnosu na najveći grad RS.

-Poslaću tu peticiju danas u Bijeljinu, pa da vidim hoće li PDP u tom gradu tražiti smanjenje cijene vode – rekao je Radojičić, a Stanivuković je odgovorio da je protiv i veće cijene vode u Bijeljini.

- OGLAS -

Istovremeno, Skupština je usvojila nacrt odluke o izmjeni Statuta Grada Banje Luke kojom se 21. novembar uvodi kao gradski praznik – Dan oslobođenja grada u Prvom svjetskom ratu.

Ukoliko odluka bude usvojena nakon provedene javne rasprave, to će biti drugi praznik grada, uz 22. april koji se obilježava kao Dan grada.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA