17.7 C
Sarajevo
21.07.2024

U FBiH testirana 603 uzorka, 39 pozitivnih u četiri kantona

U Federaciji BiH do sada su testirana 42.252 uzorka, a COVID-19 je potvrđen kod 1227 osoba. Zaključno s današnjim danom oporavljeno je 980 pacijenata pacijenta, od čega se 15 pacijenata oporavilo u posljednja 24 sata. Trenutno je aktivno 207 slučajeva – oboljelih od COVID-19, a do sada je zabilježeno ukupno 40 smrtnih slučajeva.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične/osobne higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo sve da je na snazi Naredba Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, poručuju iz Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Federalni Zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke za obavljanje djelatnosti u kontekstu COVID-19 i druge preporuke koje se mogu naći NA OVOM LINKU, a na snazi je i Naredba Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 31.05. koja se može naći OVDJE.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA