21.6 C
Sarajevo
22.06.2024

Učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola se vraćaju na online nastavu

Na nedavnoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo razmatrano je i najavljeno moguće vraćanje đaka u školske klupe, međutim, kako se čini, do toga neće doći. 

Nakon pogoršanja epidemiološke situacije, učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola u KS se vraćaju na online način izvođenja nastave, potvrdila je za “Avaz” ministrica osnovnog obrazovanja Kantona Sarajevo Naida Hota- Muminović.

Odluka na sjednici

Ova odluka trebala bi biti zvanična sutra na sjednici Vlade KS.

- OGLAS -

Kako je Hota-Muminović rekla, režim nastave pretrpjet će određene promjene već od ponedjeljka na način da će učenike završnih razreda sigurno vratiti u online režim.

Kombinovani model

– Učenici koji će pohađati online režim su učenici 9. razreda osnovne škole i učenici 3. i 4. razreda srednje škole. U odnosu na situaciju kakva je sada, učenici od prvog do petog razreda osnovne škole idu u školu u kombinovanom modelu i tako će vjerovatno i nastaviti od ponedjeljka o čemu ćemo detaljno uputstvo i odluku donijeti sutra u toku dana, a učenici završnih razreda će preći u online režim rada – istakla je Hota-Muminović.

- Advertisement -

Podsjetimo, u Kantonu Sarajevo nastavu od početka školske godine pohađaju učenici nižih razreda osnovnih škola kombinovanim modelom, dok je ostali prate online.

Od prošlog mjeseca u školske klupe vratili su se i učenici starijih razreda, odnosno devetog razreda osnovne škole te završnih razreda trogodišnjeg i četverogodišnjeg srednjeg obrazovanja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA