12.7 C
Sarajevo
20.09.2024

Ukinut pritvor osumnjičenima u predmetu Frano Gavranović i drugi

Usvojen je prijedlog Tužilaštva BiH te su prema osumnjičenima određene mjere zabrane, i to zabrana napuštanja boravišta i zabrana putovanja. Naređeno je privremeno oduzimanje svih putnih isprava, odnosno pasoša izdatih na ime osumnjičenih, izdavanje novih pasoša kao i korištenje ličnih kartata za prelazak državne granice.

Osumnjičenima Gavranoviću, Simikiću i Hodžiću izrečena je i zabrana sastajanja s određenim osobama odnosno zabrana bilo kakvog međusobnog kontaktiranja ili povezivanja kao i kontaktiranja i povezivanja sa ostalim saosumnjičenim u ovom krivičnom predmetu što podrazumijeva kontaktiranje telefonskim putem, posredno ili neposredno.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka dva mjeseca. Osumnjičenima, koji su istog dana pušteni na slobodu, može biti određen pritvor ukoliko prekrše obaveze iz izrečenih mjera zabrane.

- OGLAS -

Gavranović i Simikić osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, dok je Hodžić osumnjičen da je počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 3. u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZ BiH, saopćeno je iz Suda BiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA