20 C
Sarajevo
02.10.2024

Usvojena Rezolucija o BiH na inicijativu Sabine Ćudić! Bit će zabranjeno veličanje ratnih zločinaca u školskim udžbenicima!

Sabina Ćudić dobila je podršku više od 35 zastupnika iz 22 države u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope za amandman na Rezoluciju o Bosni i Hercegovini...

Sabina Ćudić dobila je podršku više od 35 zastupnika iz 22 države u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope za amandman na Rezoluciju o Bosni i Hercegovini kojim se traži zabrana veličanja ratnih zločinaca u školskim kurikulumima u Bosni i Hercegovini.

“Usvojena Rezolucija o Bosni i Hercegovini u tekst koji sam intervenisala kroz komitete, usvojen moj amandman kojim se traži zabrana veličanja ratnih zločinaca u školskim kurikulima, ogromnom većinom glasova u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope! Hvala kolegama iz gotovo svih zemalja članica na podršci”, napisala je Sabina Ćudić na svojoj Facebook-stranici.

Podsjećamo, Ministarstvo obrazovanja RS izradilo je novi kurikulum za predmet Historija, gdje se u završnim razredima osnovnih škola presuđeni ratni zločinci Ratko Mladić i Radovan Karadžić predstavljaju kao heroji rata i prešutkuje se činjenica da su, između ostalog, presuđeni za genocid.

- OGLAS -

BONUS VIDEO

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA