12 C
Sarajevo
04.07.2024

Vozači, oprez: Otežan saobraćaj na većini putnih pravaca zbog nevremena

Otežan je saobraćaj na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini zbog nestabilnog vremena i povremeno jakih pljuskova.

Otežan je saobraćaj na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini zbog nestabilnog vremena i povremeno jakih pljuskova. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce  Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić-Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva  Kaonik, Lukavac  Šićki Brod, Kladanj  Vlasenica (Gojsalići), Dobro Polje  Miljevina, Bijeljina  Rača, Čevljanovići  Nišići i Semizovac  Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

- OGLAS -

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do trideset minuta. Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika).  Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, saopćeno je iz BiHAMK-a.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA