15 C
Sarajevo
18.10.2024

Vulin ne odustaje: Orić je zločinac, to neće promijeniti ni moja smrt

Vulin je ponovio da tu jednostavnu istinu neće prestati da govori.

“Prijetnje ja dobijam svakog dana, a ovo je novina da dobijam s islamističkih sajtova. Obično sam ih dobijao s ustaških sajtova, vrlo često sa šiptarskih sajtova, a prilično često, mogu da kažem i svakog dana, i od raznih ovdašnjih državljana Srbije koji smatraju da moje političko djelovanje treba završiti tako što će mi se se ‘skinuti glava’ “, rekao je Vulin.

Prema njegovim riječima, istina umije nekada i da zaboli i nekada da bude prilično opterećujuća.

- OGLAS -

“Kao što znate, meni je zabranjen ulazak u Hrvatsku, zato što sam rekao vrlo jednostavnu istinu o Jasenovcu, o ustaškom pokretu u Hrvatskoj. Šiptari se vrlo rijetko ohrabre da mi dopuste da budem na prostoru Kosova i Metohije, a evo sad bi i islamisti Nasera Orića također da mi ‘skinu glavu’ “, kaže on, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Takav je posao, takav je život, ja sam na to spreman i ne mislim da je to ništa značajno, važno i veliko i nisam se do sada ni oglašavao o tome,” dodaje Vulin.

- Advertisement -

“O Naseru Oriću ću uvijek svjedočiti da je on krvolok, ubica, ratni zločinac”, ističe Vulin dodajući da se njegov život, kao ni život njegove porodice neće zbog toga promijeniti.

Vulinu su putem bloga “idbalkan.blogger.ba” upućene teške uvrede i prijetnje smrću.

U tekstu koji je okačen na tom blogu navodi se da je rat u Bosni bio “sveti rat” i kao takav “ne može biti zločinački”, prenijela je jučer televizija “Most”.

“Našeg komandanta Nasera Orića naziva zločincem i ubicom, kaurinski pas kako otvori usta tako laže i zbog toga mu prijeti smrt. Borili smo se protiv nevjernika, a u slavu moćnog Allaha. Zato kaurinski psu prestani da lažeš. Bismaillah, ubićemo te!”, piše na blogu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA