11 C
Sarajevo
28.05.2024

Zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata i obustavlja javni gradski prevoz

Domić je naveo da će do 22:00 sata raditi pekare i apoteke, dok će trgovine koje se bave prodajom prehrambenih proizvoda raditi do 18:00 sati.

“U tržnim centrima će raditi dio koji prodaje prehrambene artikle. Drugi sadržaji, butici i slično, biće zatvoreni”, rekao je Domić na konferenciji za novinare.

Domić je napomenuo da će poseban režim rada biti u hotelima gdje nisu zabranjena prenoćišta, ali će se gostima hrana služiti u sobama, dok će hotelski restorani biti zatvoreni.

- OGLAS -

Krizni štab distrikta danas je donio odluku da se uz granični prelaz Brčko-Gunja uspostavi punkt sanitarne inspekcije koja će zajedno sa zdravstvenim radnicima vršiti epidemiološku obradu i sanitarni nadzor ljudi koji ulaze u Brčko preko ovog graničnog prelaza.

“Omogućili smo kandidatima koji su u procesu obuke vozača auto-škola, da završe obuku. Prema informacijama šefa Odjeljenja za obrazovanje takvih kandidata je 40. Svi drugi kandidati neće moći biti u proceduri”, pojasnio je Domić.

- Advertisement -

On je istakao da je Javnoj zdravstvenoj ustanovi distrikta naređeno da hitno nabavi sve što je neophodno kako bi bili spremni za prijem pacijenata i da analiziraju kapacitete zdravstvenih radnika.

Domić je podsjetio da je Vlada distrikta prošle sedmice proglasila opšti stepen ugroženosti stanovništva kako bi sve službe u Brčko distriktu funkcionisale u skladu sa situacijom.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA