11.6 C
Sarajevo
21.09.2024

Završen sastanak Dodika, Čovića i Izetbegovića: Nema konkretnog dogovora o formiranju Vijeća ministara

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je medijima nakon sastanka da, uprkos ranijim očekivanjima da će vlast na nivou BiH biti formirana do kraja marta, do toga ipak neće doći.

 

 

- OGLAS -

 

„Mislio sam da ćemo sve to završiti do dolaska Johanesa Hahn, ali se to neće desiti. Kada je Predsjedništvo BiH bilo u posjeti Briselu, jasno nam je naglašeno šta su prioriteti. Završili smo dvije stvari, a treća je formiranje vlasti, ali to se još neće desiti“ – kazao je Dodik.

- Advertisement -

 

Tema razgovora bila je formiranje vlasti na nivou BiH, konkretno Vijeća ministara BiH.

 

Predsjednici stranaka na sastanku su se trebali izjasniti o dokumentu koji je ranije pripremio Bakir Izetbegović, a u kojem su precizirani principi budućeg djelovanja u vlasti ove tri stranke.

 

U zgradu je najprije ušao Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, koji je došao iz Banje Luke.

 

Nešto iza 17:30 sati stigao i Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, iako je ranije bilo najava da će sastanak početi u 17 sati.

 

 

 

Podsjećamo, Izetbegović je ranije, govoreći o formiranju vlasti na nivou BiH, kazao da redoslijed u prioritetu izbora ministarstava za SDA je Ministarstvo finansija, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo pravde i Ministarstvo civilnih poslova.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA