1.6 C
Sarajevo
23.04.2024

Čavara o zatvaranju računa u banci zbog američkih sankcija: Neko misli da ima pravo da radi šta hoće

Visoki predstavnik Kristijan Šmit nametanjem izmjena Izbornog zakona izazvao je konfuziju što će se sigurno odraziti i na dalji rad partnera u vlasti na nivou BiH, rekao je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Marinko Čavara (HDZ BiH).

Čavara je istakao da je donošenje zakona posao i nadležnost parlamentaraca iako “neko misli da ima pravo da radi šta hoće u BiH.”

“Mi smo krhko područje političkih odnosa uz uticaje onih koji su tu u BiH, a smatraju da imaju sva prava ovog svijeta, bez odgovornosti” – rekao je Čavara.

- OGLAS -

Odgovarajući na tvrdnje da “HDZ ide po mišljenje u Hrvatsku, Čavara je istakao da oni koji to govore treba prvo da kažu gdje oni idu po mišljenje.”

“Mislim da je pozitivno razgovarati sa svima koji žele dobro BiH, a ne stalno optuživati kao da neko napada BiH” – rekao je Čavara.

Govoreći o blokadi računa kojom mu je onemogućeno da prima plaću, Čavara je rekao da je od Vijeća ministara i nadležnih ministarstava tražio da riješe problem, jer mu je onemogućeno jedno od osnovnih ljudskih prava, a to je da bude plaćen za svoj rad.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA