13 C
Sarajevo
13.05.2024

Čengić: Na izborima u Starom Gradu će se koristiti nove tehnologije

Općinski načelnik Irfan Čengić uputio je nedavno dopis Centralnoj izbornoj komisiji BiH, u kojem je iskazao spremnost da Stari Grad bude jedna od lokalnih zajednica u kojoj će se koristiti nove tehnologije.

Ove sedmice je obaviješten da je CIK izabrao Općinu Stari Grad Sarajevo da bude dio pilot-projekta na predstojećim lokalnim izborima u kojoj će se koristiti nove tehnologije.

“Dok sam bio u Parlamentu, borio sam se za uvođenje novih tehnologija u izborni proces. Sada kao načelnik, želim da budemo među prvima u BiH koji će uvesti nove tehnologije.

- OGLAS -

Cijelu karijeru, svoje političko djelovanje temeljim isključivo na podršci koju dobijem od naroda, zato smatram da je važno zaštititi glasove naroda”, naglasio je načelnik Čengić.

Istakao je i kako mu je žao što Parlamentarna skupština BiH nije donijela izmjene Izbornog zakona BiH, te je morao djelovati visoki predstavnik.

- Advertisement -

Posjetio je da je i 2022. godine visoki predstavnik mijenjao Izborni zakon, te su nakon mnogih radikalnih izjava, svi političari učestvovali u izbornom procesu po pravilima koja su nametnuta.

Lokalni izbori će biti raspisani u narednih 10-ak dana, a održat će se 6. septembra.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA