18 C
Sarajevo
28.10.2024

Četiri osobe uhapšene u Hadžićima zbog tučnjave

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo noćas su uhapsili četiri osobe zbog tučnjave u Hadžićima, a kojom prilikom su korištena i pirotehnička sredstva.

“Dana 28.10.2024. godine u 00:30 sati, policijski službenici PU Hadžići i Trnovo lišili su slobode M.T., rođen 1994. godine u Suhodolu, nastanjen u Hadžićima, E.Đ., rođen 2003. godine u Sarajevu, nastanjen u Hadžićima, A.B., rođen 1997. godine u Njemačkoj, nastanjen u Hadžićima i A.M., rođen 1997. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog zbog postojanja osnova sumnje da su počinili prekršaje iz člana 8. stav 5. tačke a. i član 8. stav 2. tačke j. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo. Imenovani su prethodnog dana oko 23:30 sati u ulici Hadželi, općina Hadžići, narušavali javni red i mir učestvovanjem u tuči, kao i korištenjem petardi i drugih pirotehničkuh sredstava” – navedeno je iz MUP-a KS.

Obaviješten je dežurni sudija Općinskog suda u Sarajevu, a osumnjičeni su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA