25 C
Sarajevo
17.05.2024

Christian Schmidt: Ne vidim da imamo vojni sukob, kako neki tvrde

Christian Schmidt, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini danas je posjetio Kozarac. Visoki predstavnik u BiH razgovarao je sa potpredsjednikom RS-a, Ćamilom Durakovićem i predstavnicima NVO Kvart, Izvor i Srcem do mira.

Podsjetimo, Schmidt je s Durakovićem razgovarao o aktuelnim dešavanjima u BiH, s fokusom na suživot različitih etničkih grupa i zajedničku perspektivu evropskih integracija.

Kako smo ranije naveli Christian Schmidt večeras će govoriti na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a posvećenoj stanju u Bosni i Hercegovini. Schmidt će se Vijeću sigurnosti obratiti na poziv američke delegacije u UN-u.

- OGLAS -

Svoje obraćanje o stanju u BiH prokomentirao je za televiziju Nova.

“Da, imam odgovornost i međunarodnoj zajednici reći kakva je situacija u Bosni i Hercegovini u ovom trenutku. Zato sam u osnovi spreman da to uradim ako je to ono što želite, i da to odmah kažem. Uskoro ću vidjeti kako se o mom izvještaju raspravlja u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija i tamo ću dati doprinos. Barem onima koji kažu da rastu tenzije u Bosni i Hercegovini, moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob, kako neki tvrde ili kažu, da je negdje na pomolu. Ne, ostaće mirno”, kazao je Schmidt za Novu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA