16 C
Sarajevo
24.10.2024

CIK dao upute za glasanje u Jablanici biračima čije su lične isprave uništene u elementarnoj nepogodi

Lokalni izbori u izbornoj jedinici Jablanica bit će održani u nedjelju, 3. novembra, podsjeća danas u saopćenju Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine.

Centralna izborna komisija BiH je 22.10.2024. godine donijela Odluku o raspisivanju i održavanju Lokalnih izbora 2024. godine u izbornoj jedinici Jablanica, koji će biti održani u nedjelju, 3.11.2024. godine – navode iz CIK-a.

Centralna izborna komisija BiH je donijela posebnu Instrukciju o načinu identifikacije i glasanja birača na odgođenim izborima u Jablanici, prema kojoj birač kojem su u elementarnoj nepogodi uništene lične isprave, svoje biračko pravo može iskoristiti predočavajući obrazac lične karte s fotografijom (LK-O-I4) izdate od nadležnog ministarstva unutrašnjih poslova. Za izdavanje obrasca lične karte s fotografijom – LK-O-I4 neophodno je da se birač lično obrati nadležnom ministarstvu unutrašnjih poslova te prijavi da su mu identifikacioni dokumenti uništeni.

- OGLAS -

Za potrebe glasanja na biračkom mjestu 126A013 (Donja Jablanica), izborna komisija osnovne izborne jedinice Jablanica odredit će novu lokaciju biračkog mjesta, na kojoj će birači moći ostvariti svoje biračko pravo te o tome obavijestiti birače.

Centralna izborna komisija BiH je imenovala dva koordinatora u njeno ime za koordiniranje i nadgledanje odgođenih izbora u osnovnoj izbornoj jedinici Jablanica.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA