18.8 C
Sarajevo
20.07.2024

Akcija “Šljivice”: SIPA vrši pretrese u sedam bh. gradova zbog sumnje na organizovani kriminal

Pretresima je obuhvaćeno četrnaest osumnjičenih lica.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova RS, MUP-a Tuzlanskog kantona i Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine provode operativnu akciju kodnog naziva “Šljivice”.

Vrše se pretresi lica, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na jedanaest lokacija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Zvornika, Bijeljine i Bosanskog Šamca po naredbama Suda Bosne i Hercegovine.

U okviru operativne akcije vrše se pretresi lica, stambenih objekata i pokretnih stvari koje su u vlasništvu ili ih koriste osumnjičena lica, kao i privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u izvršenju krivičnih djela “Organizovani kriminal”, u vezi s krivičnim djelima “Poreska utaja ili prevara”, “Nedozvoljen promet akciznih proizvoda”, “Nedozvoljeno skladištenje robe”, “Nedopuštena trgovina”, i “Pranje novca” Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

- OGLAS -

Pretresima je obuhvaćeno četrnaest osumnjičenih lica, te su aktivnosti na terenu u toku. Pronađeno je trinaest od četrnaest osumnjičenih lica dok je jedno lice u bjekstvu. Takođe, dosad je pronađena određena količina cigareta i rezanog duhana bez akciznih markica Bosne i Hercegovine, dvije mašine za punjenje cigareta, jedna mašina za rezanje, mobilni telefoni, SIM kartice i ostali predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

Akcija je još u toku.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA