9 C
Sarajevo
29.10.2024

Devet i po godina zatvora za razbojništvo nakon kojeg je napadnuti starac preminuo

Jasminko Heto (1969), za napad i razbojništvo nad Ćazimom Gašijem (86), koji je preminuo nekoliko dana nakon što je napadnut,danas je u Kantonalnoim sudu u Sarajevu osuđen na jedinstvenu kaznu od devet i po godina. Presudu je pročitao sudija Husein Delalić.

Zbog razbojništva sa smrtnom posljedicom osuđen je na devet godina, a zbog napada na molera Elvisa Hodžića koji se 5. maja 2018. zadesio u Gašijevoj vikendici u Ulici Hum brdo, u Novom Sarajevu, Heto je osuđen na osam mjeseci, te mu je izrečena jedinstvena kazna od devet godina i šest mjeseci. Presuda je uslijedila nakon što je Heto priznao izvršenje djela. Prethodno su Heto i njegov branilac Omar Mehmedbašić pokušali sklopiti sporazum sa Tužilaštvom, ali se postupajući tužilac nije složio sa visinom kazne koju je tražila odbrana, piše Oslobođenje. 

Kao što smo pisali, 5. maja 2018. Heto i Emil Demir su upali u vikendicu napali molera, te počeli mučiti starca ubadajući ga šrafcigerom 35 puta. Gaši je od posljedica ovog mučenja preminuo nekoliko dana kasnije. Policija je dugo tražila počinioce jer se beskućnik Heto skrivao po napuštenim kućama, a Demir je nakon razbojništva, sa suprugom pobjegao iz Sarajeva u Ukrajinu.

- OGLAS -

Policija je tek 14. septembra 2018. na području Novog Sarajeva, pronašla i uhapsila Hetu dok je za Demirom raspisana potjernica.

Ćazimov sin-Hazim Gaši ističe da je Heto osuđen na malu kaznu i da bi razbojnici poput njega trebali duže robijati. Istakao je da su policajci MUP-a KS-a Admir Šalaka, Haris Imamović, te Grabovica, Hasanbegović, Klino, Čoko, te PU Novo Sarajevo: Zulić, Rahmanović, Kozarić, Ibrahimović i Joldo napravili odličan posao, piše Oslobođenje.ba. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA