12.7 C
Sarajevo
03.05.2024

Dva člana EUFOR-a zadržana u bolnici nakon što su vojnim terencem sletjeli s ceste kod Srebrenika

Saobraćajna nesreća se dogodila u neposrednoj blizini tunela Drenik.

Dva člana EUFOR-a zadržana su u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, dok je treći povrijeđeni kolega iz posade otpušten na kućno liječenje. Oni su danas doživjeli saobraćajnu nesreću na dijelu magistralnog puta Tuzla – Srebrenik.

Kako smo ranije izvijestili, na dijelu magistralnog puta Tuzla  Srebrenik danas oko 17:10 sati se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo terensko vojno vozilo EUFOR-a.

Kako je naknadno potvrđeno, tom prilikom su povrede zadobila tri člana EUFOR-ove posade i oni su prevezeni u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, gdje im je pružena ljekarska pomoć.

- OGLAS -

“Dva pacijenta će biti zadržana na opservaciji u Klinici za hirurgiju zbog politraume. Oni su svjesni, komunikativni i trenutno stabilni. Treći pacijent je nakon obrade na Prijemnom odjeljenju Klinike za hirurgijju i ukazane pomoći otpušten na kućno liječenje”, kazala je glasnogovornica tuzlanskog UKC-a Ersija Aščerić-Mujedinović.

Saobraćajna nesreća se dogodila u neposrednoj blizini tunela Drenik, a još uvijek nije poznato usljed čega je vozač terenskog vojnog vozila koje pripada EUFOR-u izgubio kontrolu nad njim, sletjevši s ceste.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA