11.6 C
Sarajevo
20.09.2024

Face.ba saznaje detalje policijske akcije: Razbojništvo u Hadžićima, dvoje uhapšenih, jedna osoba u bjekstvu (VIDEO)

Na području Hadžića došlo je do razbojništva koje su počinile tri osobe za kojim je tragala policija, a nakon što su locirani uslijedila je opsežna akcija koja je vodila sve do glavne saobraćajnice u Sarajevu. 

“Lica su jednom sustignuta, međutim opet su se dali u bjekstvo, da bi nakon toga opet bili sustignuti, prilikom čega su uhapšene dvije osobe. Jedna osoba je pobjegla te za njom policija traga”, potvrđeno je iz MUP-a KS za naš portal. 

Kako saznajemo, razbojnike su uhvatili pripadnici Jedinice za saobraćaj. Prema nezvaničnim informacijama, treći akter pljačke uspio je napustiti vozilo te je pobjegao pješice.

- OGLAS -

Tokom dramatične akcije navodno je jedan policajac lakše povrijeđen.

Izvor blizak istrazi otkrio nam je da su dvojica pljačkaša uletjeli u prodavnicu. Jedna je imao kapuljaču koju je, interesantno, skinuo prije upada u prodavnicu, dok je drugi imao traku preko lica.

- Advertisement -

Svako je imao svoju ulogu. Jedan je upao u prodavnicu i, prijeteći vatrenim oružjem radnici, oteo novac i cigarete. Drugi je čuvao stražu ispred prodavnice, dok je treći, kako se vjeruje, čekao u upaljenom vozilu. Riječ je bijelom Fiat Stilu.

Kako saznajemo, u razbojništvu radnica nije povrijeđena, jer je nisu dirali pljačkaši, ali je pretpjela veliki šok.

Pogledajte policijsku akciju prilikom koje su uhapšeni razbojnici: 

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA