3 C
Sarajevo
22.10.2024

Hermedin Zornić i Slaven Zeljko se terete za nezakonito zapošljavanje petnaest osoba u “Operatoru – Terminalu Federacije”

Zornić i Zeljko se terete da su zapošljavali osobe u javno preduzeće bez raspisivanja javnog konkursa, mimo svih procedura.

U akciji FUP-a jutros se vrše pretresi poslovne zgrade “Operator – Terminal Federacije” u Vlakovu kod Sarajeva. Pod istragom Tužilaštva KS su direktor Hermedin Zornić i član Uprave Slaven Zeljko.
Oni se sumnjiče za nezakonito zapošljavanje najmanje petnaest osoba u “Operator – Terminal Federacije”.

Zornić i Zeljko se terete da su zapošljavali osobe u javno preduzeće bez raspisivanja javnog konkursa, mimo svih procedura. Većina uposlenih nisu ispunjavali uvjete za radna mjesta na koja su raspoređeni.

Slaven Zeljko je inače i predsjednik Gradskog odbora HDZ Mostar.

- OGLAS -

Privredno društvo “Operator – Terminal Federacije” d.o.o. Sarajevo je osnovano odlukom Vlade Federacije BiH 2003. godine sa osnovnom namjenom skladištenja nafte i naftnih derivata. U stopostotnom su vlasništvu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Naknadnim odlukama Vlade FBiH, Društvu je na korištenje i raspolaganje dodijeljena imovina “Energopetrola” d.d., koja je izuzeta iz procesa dokapitalizacije od strane INA/MOL d.d.

- Advertisement -

To je terminal u Luci Ploče, kontinentalni terminali u Živinicama kod Tuzle, Blažuju kod Sarajeva, Mostaru i Bihaću, a dodijeljena je na korištenje i imovina tzv. vojnih terminala Misoča – Ilijaš, Pajtov Han – Vareš, Pokoj – Bihać, Dretelj – Čapljina i Raštani – Mostar.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA