2 C
Sarajevo
22.02.2024

Izbio požar u banjalučkom naselju, vatrogasci brzo reagirali

U banjalučkom naselju Derviši gorjelo je nisko rastinje na parceli koja se nalazi između porodičnih kuća.

Jak vjetar je u kratkom roku razbuktao vatru, a pravovremenom reakcijom vatrogasaca spriječeno je širenje požara na obližnje stambene objekte.

Posljednjih dana vatrogasci se u našoj zemlji sve češće suočavaju sa požarima kojima je uzrok paljenje korova. Samo proteklog vikenda na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banja Luka zabilježeno je čak četrnaest požara, zbog čega su iz PU apelovali na građane da ne pale vatru.

- OGLAS -

“Građani, poljoprivrednici i šumski radnici pozivaju se da se pridržavaju zakonskih odredbi, da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, ne ostavljaju je bez nadzora i ne uništavaju prirodu, jer mala nepažnja može imati velike posljedice”, saopćili su tada iz Policijske uprave Banja Luka, navodeći da će preduzimati zakonom propisane mjere protiv lica koja su izazvala požar i time ugrozila živote i zdravlje ljudi i pričinila materijalnu štetu.

Podsjetili su na odredbe Zakona o zaštiti od požara RS po kojima je zabranjeno paljenje korova bez prethodne najave Vatrogasno-spasilačkoj jedinici. Za one koji se ogluše o zakon propisane su novčane kazne u iznosu do sto do hiljadu KM.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA