16.6 C
Sarajevo
08.09.2024

Još uvijek se traga za osumnjičenim za ubistvo policajca u Loznici, u istragu uključeni helikopteri i dronovi

Do pucnjave je došlo kada su policajci, tokom rutinske kontrole, zaustavili vozilo tutinskih registracija.

Nastavlja se potraga za muškarcem koji je osumnjičen da je u Loznici ubio graničnog policajca Nikolu Krsmanovića i teško ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića.

Pretražuju se i lijeva i desna obala Drine, jer se vjeruje da je napadač krenuo ka rijeci. U potragu su uključeni helikopteri i dronovi, navodi RTS.

Do pucnjave je došlo kada su policajci, tokom rutinske kontrole, zaustavili vozilo tutinskih registracija. Na licu mjesta pronađen je pasoš koji su izdale institucije u Prištini i njemačka lična karta na ime Hajrizi Artan.

- OGLAS -

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je rekao da je u pitanju teroristički napad, pa slučaj preuzima Tužilaštvo za organizovani kriminal, jer je riječ o napadu na policajca na dužnosti. Također, izjavio je da su lažne informacije o navodnoj izjavi Antona Hajrizija da mu je dokumenta uzeo brat, jer ako je brat već došao u Njemačku, što bi se vraćao u Preševo…

Vjekoslav Ilić, policajac koji je ranjen u pucnjavi kod Loznice, u stabilnom je stanju i svjestan je. U Bijeljini je uhapšen osumnjičeni za transport napadača od Preševa ka Loznici. Podsjetimo, za osumnjičenim traga i MUPRS. Pretresi su vršeni u Bijeljini, Zvorniku i Banjoj Luci.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA