11.6 C
Sarajevo
20.09.2024

Kakvi smo to ljudi: Vozač udario djevojku na pješačkom, pa hladno produžio (VIDEO)

Na Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića sinoć se desila saobraćajna nesreća u kojoj je za dlaku izbjegnuta tragedija, a nakon što je nesavjesni vozač “sitroena C3” udario djevojku na pješačkom prelazu, kratko se zaustavio i otišao s mjesta nesreće.

Portal Avaz u posjedu je video snimka nesreće, na kojem se vidi da su pješakinje uredno krenule prelaziti na pješačkom prelazu kada je naišao “sitroen” i udario jednu od njih. Kratko se zaustavio, a potom hladno produžio.

Nakon toga, povrijeđena pješakinja pozvala je policiju, koja je pokušavala pronaći sporni automobil.

- OGLAS -

Brojna javnost u Zenici zgrožena je ovim primjerom nesavjesnog vozača, ali i činjenicom da se na Bulevaru sve češće dešavaju nesreće u kojima su žrtve pješaci, dok nadležni ne poduzimaju ništa.

Podsjećanja radi, u novembru 2017. godine dogodila se najteža saobraćajna nesreća kada je na pješačkom prelazu povrijeđeno šest pješakinja. Osim ove, nemoguće je nabrojati i ostale nesreće u kojima su stradali pješaci upravo na spornom pješačkom prelazu.

- Advertisement -

Ranije su postojale inicijative da se na ovoj dionici postave “ležeći policajci” ili pak stacionirani radar, međutim, sve to ostalo je mrtvo slovo na papiru.

I dok pješaci stradaju, javnost ponovo apeluje na nadležne da se “Bulevar smrti” dodatno osigura na svim kritičnim dionicama, jer se sve češće dešavaju ovakve nesreće.

Povrijeđen pješak u Lukovom Polju
Sinoćnja nesreća na Bulevaru nije usamljen slučaj, naime, novi primjer bahatosti vozača zabilježen je i na pješačkom prelazu kod skretanja za Lukovo Polje.

Naime, vozač “golfa 4” najprije je skrenuo preko duple pune linije, a potom udario pješaka na pješačkom prelazu. Ponudio mu je novac da ne zove policiju, a nakon što ovaj to nije htio, pobjegao je u pravcu Lukovog Polja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA