25 C
Sarajevo
29.04.2024

Nakon stravičnog požara u Srebreniku, poginula jedna osoba! Policija objavila detalje

Požar je lokalizovan oko 16.25 sati.

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona objavili su detalje velikog požara kod Srebrenika zbog čega je jedna osoba poginula.

“Danas, 14. 4. 2024. godine, Operativni centar Uprave policije MUP TK- a obaviješten je od strane dežurnog PS Srebrenik da je u 14.25 sati prijavljen požar na objektu ‘Dom Smreka’ d.o.o. Srebrenik. 

Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici PS Srebrenik, dežurna ekipa SHMP Doma zdravlja Srebrenik i pripadnici PVJ Srebrenik, gdje je zatečeno povrijeđeno jedno lice koje je prevezeno u prostorije SHMP Srebenik, ali je usljed zadobivenih povreda, nažalost, preminulo. Smrt je potvrdio ljekar mrtvozornik Doma zdravlja Srebrenik, a radi se o N. K.(51) iz Rapatnice.

- OGLAS -

U međuvremenu, oko 16.25 sati požar je lokalizovan. O događaju je također obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a na mjestu događaja nalaze se i istražitelji OKP PU Srebrenik.”

“Uviđajem će rukovoditi dežurni tužilac, a isti će, po nalogu i pod nadzorom tužioca, izvršiti istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a i inspektor za protupožarnu zaštitu, kada se za to steknu uvjeti”, saopćeno je iz MUP-a TK.

Zbog udisanja štetnih gasova prolikom intervencije, zbog povreda su se u SHMP Doma zdravlja Srebrenik javila četverica vatrogasca PVJ Srebrenik. Nakon ukazivanja medicinske pomoći, dvojica su upućena na kućno liječenje, a druga dvojica u JZU UKC Tuzla, Kliniku za plućne bolesti.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA