11 C
Sarajevo
22.10.2024

Ovo je manijak koji je za dva dana pokušao silovati dvije djevojčice u Novom Pazaru

Posljednja dva napada počinio je za samo dva dana, i to dok je u kućnom pritvoru izdržavao kaznu zbog krađa, a djevojčice je spopadao u periodu dok je koristio pravo na dvosatnu šetnju van kuće. 

Kako se osnovano sumnja, on je 29. januara u ulazu jedne zgrade u centru Novog Pazara presreo djevojčicu od deset godina i nasilu počeo da je dodiruje. Preplašena djevojčica uspjela je da se istrgne iz ruku napadača i pobjegne, a zatim s roditeljima ode u policiju i prijavi pokušaj silovanja.

D. E. je odmah sutradan pokušao silovati devetogodišnju djevojčicu koju je uspio navesti da uđe u ulaz zgrade “Bor” u ovom gradu, a zatim je pokušao skinuti njenu jaknu, dok je sve vrijeme dodirivao po struku i drugim dijelovima tijela. Dijete je pobjeglo od napasnika i ispričalo majci sve što joj se dogodilo. Policiji je zatim stigla još jedna prijava za pokušaj silovanja.

- OGLAS -
 

Majka djevojčice opisala sve što se dogodilo

 

– Za samo dva dana dobili smo dvije prijave za pokušaj silovanja dvije djevojčice. Oba napada dogodila su se u ulazima zgrada i u popodnevnim satima, skoro u isto vrijeme. Opis napadača bio je isti, obje djevojčice su rekle da je mršav, da ima bradu i velike uši. Odmah smo znali da je u pitanju jedna osoba – kaže za srbijanski “Alo!” izvor iz novopazarske policije.

Operativnim radom osumnjičeni je brzo identificiran, a za manje od dva sata je uhapšen.

- Advertisement -

Javnost je o napadu na svoje dijete obavijestila majka devetogodišnje djevojčice koja je na Instagramu napisala sve što se dogodilo.

– Dragi moji sugrađani, obavještavam da je danas oko 14.30 sati, moja kćerka od devet godina namamljena od pedofila u ulaz zgrade “Bor”. Podigao joj je jaknu i stavljao joj je ruke na struk. Govorio joj je da joj uzima mjeru da bi postala manekenka – napisala je majka ove djevojčice, a zatim pozvala nadležne organe da hitno reagiraju i uhapse napadača na njenu kćerku B. A.

Veliku pomoć pri identifikaciji osumnjičenog policija je imala od videosnimka s jedne kamere koja je postavljena u novopazarskoj zgradi “Bor”. Na snimku se jasno vidi lice muškarca koji je odgovarao opisu djevojčica.

– Osumnjičeni je hapšen ranije više puta zbog različitih krivičnih djela, prije svega zbog prevara, krađa i droge, tako da smo, kada smo vidjeli snimak, odmah znali o kome se radi i brzo smo ga uhapsili – kaže izvor iz policije i dodaje da je osumnjičenom određen pritvor do 48 sati.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA