19 C
Sarajevo
15.06.2024

Poginuo radnik u Tuzli nakon pada sa jedanaest metara visine

Policijska stanica Istok jučer u 15:40 sati je obaviještena od Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravja u Tuzli da je sa objekta u izgradnji pao radnik.

U tuzlanskom naselju Dokanj jučer se dogodila nesreća na radu u kojoj je smrtno stradao 33-godišnji radnik iz Zavidovića, potvrđeno je iz kantonalne policije. On je pao sa jedanaest metara visine, tačnije sa hale koja je u izgradnji.

Policijska stanica Istok jučer u 15:40 sati je obaviještena od Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravja u Tuzli da je sa objekta u izgradnji pao radnik.

“Izlaskom policijskih službenika na mjesto događaja, potvrđeni su navodi prijave te je utvrđeno da je jedan od radnika prilikom izvođenja radova na krovu hale u izgradnji pao na tlo te da se radi o muškarcu S. M. (1991) iz Zavidovića. Dežurni ljekar SHMP Tuzla je na mjestu događaja konstatovao je njegovu smrt”, naveli su iz kantonalne policije.

- OGLAS -

Uviđaj je obavila dežurna tužiteljica u saradnji sa istražiteljima OKP PU Tuzla. Na terenu je bio i vještak zaštite na radu, kao i inspektori iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

“Prema za sada utvrđenim informacijama sa uviđaja, radnik jedne građevinske firme iz Zavidovića je pao sa visine od oko jedanaest metara prilikom izvođenja radova na hali u izgradnji u Doknju. Dežurna tužiteljica je izdala naredbu za obdukciju tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti”, dodali su iz Tužilaštva TK.

- Advertisement -

Poduzimaju se sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja okolnosti vezanih za ovaj događaj. Tužilaštvu će istražitelji i vještak dostaviti izvještaje i prateće materijalne dokaze.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA