10.5 C
Sarajevo
03.05.2024

Pomagači ubice Farisa Pendeka pušteni na slobodu

Konzument narkotika je i drugoosumnjičeni, a trećeosumnjičeni je bio pod dejstvom amfetamina kada je priveden, konstatovalo je tada Tužilaštvo.

Elmedin Gradišić i Meris Saljević, pomagači Adema Šumana koji je u januaru ubio tinejdžera Farisa Pendeka na Otoci u Sarajevu, pušteni su na slobodu.

Kako je za Klix potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, Kantonalni sud u Sarajevu ukinuo je pritvor Gradišiću i Saljeviću nakon prijedloga odbrane.

Oni su, kao i Šuman, bili u pritvoru od 1. februara ove godine. Kako je tada saopćeno, pomagačima je pritvor određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikriti dokaze.

- OGLAS -

Podsjetimo, prema navodima Tužilaštva, Šuman je kobne noći provocirao Pendeka i njegove drugare koji su bili u suprotnom automobilu nakon čega su oni otvorili prozor i pitali u čemu je problem. Šuman je potom udario jednog od Pendekovih drugara, vratio se u automobil po pištolj u namjeri da ga liši života, ali pogodio je Pendeka koji je sjedio pored njega.

Zatim je Šuman pozvao pomagače koji su mu pomogli da sakrije auto i bude prevezen do Zenice. Gradišić je kao prvi komšija bio svjedok prilikom pretresa i imao je priliku da kaže šta se desilo i to nije učinio.

Također, naglašeno je kako je Šuman konzument narkotika te da je ranije osuđivan. Konzument narkotika je i drugoosumnjičeni, a trećeosumnjičeni je bio pod dejstvom amfetamina kada je priveden, konstatovalo je tada Tužilaštvo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA