15 C
Sarajevo
27.07.2024

Poznat uzrok požara u kojem su poginule dvije Zeničanke

Dežurna tužiteljica naložila obdukciju tijela smrtno stradalih osoba koja će biti obavljena u poslijepodnevnim satima zbog utvrđivanja uzroka smrti.

U mjestu Hajkovići kod Zenice tokom protekle večeri na porodičnoj kući je izbio požar u kojem su poginule dvije ženske osobe. Preliminarnim rezultatima je utvrđeno da je uzrok požara dimnjak kuće.

Prema zvaničnim podacima iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, prijavu su dobili oko 3:30 sati da je došlo do požara u kući vlasništva A. F. iz Zenice.

Požar je lokalizovan jutros u 7.00 sati kada su prilikom ulaska u kuću pronađena dva ugljenisana tijela. U zvaničnom saopćenju MUP-a ZDK kažu da je danas u prijepodnevnim satima izvršen uviđaj na licu mjesta od službenika Sektora kriminalističke policije, Inspektora za zaštitu od požara MUP-a ZDK pod nadzorom dežurne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

- OGLAS -

“Tokom uviđaja utvrđeno je da su smrtno stradale dvije ženske osobe i to najvjerovatnije vlasnica kuće A. F., rođena 1937. godine i njena kćerka D. S., rođena 1955. godine, obje iz Zenice. Prema preliminarnim rezultatima do kojih se došlo tokom uviđaja, uzrok požara su užarene čestice koje su iz dimnjaka došle u kontakt sa drvenom konstrukcijom krova, nakon čega se krov zapalio, a potom se požar proširio i na ostale dijelove kuće. Također će biti angažovan i vještak iz oblasti protupožarne zaštite koji će o uzroku požara dati svoj nalaz i mišljenje”, stoji u saopćenju MUP-a ZDK.

Na kraju su dodali i da je dežurna tužiteljica naložila obdukciju tijela smrtno stradalih osoba koja će biti obavljena u poslijepodnevnim satima zbog utvrđivanja uzroka smrti.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA