20 C
Sarajevo
08.09.2024

Pretresi širom Tuzlanskog kantona: Policija zaplijenila drogu, pištolje, bombe i municiju

Policijski službenici su na više lokacija na području Tuzlanskog kantona izvršili pretresanje prostorija.

Policijski službenici izveli su akciju širom Tuzlanskog kantona, a na meti su im se našli počinioci krivičnih djela poput zloupotrebe opojnih droga, imovinskih delikata i nedozvoljenog držanja oružja i municije.

Shodno tome, policijski službenici su na više lokacija na području Tuzlanskog kantona izvršili pretresanje prostorija, pomoćnih objekata i putničkih motornih vozila koje koriste osobe koje se dovode ili se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem navedenih krivičnih djela.

“Prilikom pretresanja, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem više krivičnih djela, i to pištolj Blow, startni pištolj Ekol, improvizovana puška ručne izrade, deset ručnih bombi, tri okvira automatske puške, veća količina municije različitih kalibara (preko 700 komada), dva tromblonska metka, plastični eksploziv”, kazali su iz kantonalne policije.

- OGLAS -

Dodali su da je pronađena i zaplijenjena i određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, a koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti te se pod nadzorom Tužilaštva TK poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela, a nakon izvršenih potrebnih vještačenja i drugih radnji bit će podneseni odgovarajući izvještaji.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA