15 C
Sarajevo
20.09.2024

Sedam osoba osumnjičeno za izazivanje požara u općini Prozor-Rama

Policijska stanica Prozor-Rama podnijela je izvješća o počinjenom kaznenom djelu “izazivanje opće opasnosti” Županijskom tužiteljstvu u Mostaru protiv sedam osoba zbog osnova sumnje da su tijekom travnja namjerno izazvali više požara na području općine Prozor-Rama.

Policija je rasvijetlila i otkrili više uzroka i počinitelja požara, pa je tako protiv osobe inicijala Š. M. (1969.) iz Heldova podnesena prijava zbog izazivanja požara u mjestu Heldovi, priopćeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Za osobu inicijala A. Dž. (1998) iz Ustirama, također, postoji osnovana sumnja da je namjerno izazvao požar u mjestu Ustirama, koji se raširio po okolnom mjestima, izazvavši materijalnu štetu na katoličkom groblju i opasnost po imovinu većeg opsega.

- OGLAS -

Osoba inicijala M. Dž. (1984.) iz Grevića tereti se da je 7. travnja namjerno izazvao požar koji se raširio po mjestu, dok su dvije osobe inicijala E. H. (1971.) i K. H. (1964.) iz Blace osumnjičene su da su 9. travnja namjerno izazvali požar u mjestu Dobroša.

Osumnjičene su, također, i dvije osobe iz Prozora inicijala F. Š. (1976.) i M. Š. (1981.) zbog osnovane sumnje da su 10. travnja u mjestu Ščipe prilikom čišćenja korova izazvali požar koji se raširio po okolnim mjestima i pričinio veću materijalnu štetu, stoji u priopćenju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA