15.5 C
Sarajevo
19.09.2024

Šta se dogodilo sa Adnanom Šerakom po povratku u KPZ Zenica?

 

“Po povratku u KPZ Zenica, Adnana Šeraka su pretukli zatvorski čuvari i nanijeli mu tjelesne povrede”, kazao je za Radiosarajevo.ba Kerim Čelik, advokat Šeraka.

 

- OGLAS -

Kako Radiosarajevo.ba saznaje od izvora bliskih KPZ Zenica, nakon prebacivanja u ovaj zavod, Adnan Šerak je pravio “velike probleme” te su zatvorski čuvari morali primijeniti silu kako bi savladali Šeraka.

 

- Advertisement -

Podsjećamo, Kerim Čelik advokat Adnan Šeraka je za Radiosarajevo.ba ranije rekao kako je dobio informaciju od njegove majke da je pretučen.

 

“Nakon hapšenja u Sarajevu bez upotrebe fizičke sile i ‘normalnog’ sprovođenja iz prostorija objekta za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS-a do zatvorskih čuvara u Zenicu, Šerak je pretučen u zavodu”, kazao je za Čelik.

 

“Ovih dana će uslijediti disciplinski postupak nakon kojeg mu može biti izrečena mjera kazne do mjesec dana samice u KPZ Zenica, radi nejavljanja nakon isteka dopusta”, dodao je Čelik za naš portal.

 

Podsjećamo, Šerak je 22. septembra dobio 30-dnevni dopust iz KPZ-a Zenica zbog liječenja akutne bolesti, te da bi navodno pomogao roditeljima da se spreme za zimu. Sud u Sarajevu je pustio Šeraka i pored negativnog mišljenja koje im je dostavilo rukovodstvo KPZ-a Zenica, u kojem je navedeno da se ne slažu sa puštanjem ovog zatvorenika iz zatvora “zbog sigurnosne situacije”.

 

Vrhovni sud FBiH je prije godinu ukinuo presudu Kantonalnog suda u Zenici kojoj je on 2015. godine osuđen na sedam godina zatvora jer je nasmrt pretukao zatvorenika Dženana Džaku.

 

Njegov predmet je vraćen Kantonalnom sudu u Zenici na ponovni postupak suđenja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA