15.5 C
Sarajevo
19.09.2024

Stampedo u noćnom klubu u Italiji

U trenutku kada je izbio stampedo, u klubu se održavao koncert repera Sfere Ebbaste, jedne od najpopularnijih muzičkih zvijezda u Italiji. U klubu Lanterna Azzura u gradu Corinaldo, bilo je više od 1000 ljudi, većinom tinejdžera i maloljetnika.

Pet žrtava su maloljetnici, a šesta žrtva je, prema pisanju CNN-a, majka jedne od maloljetnih žrtava. Prema posljednjim informacijama, povrijeđeno je 120 osoba. Panika je, kako saznajemo, počela kada je netko u klubu bacio suzavac. 12 povrijeđenih osoba  je u teškom stanju i doktori se bore za njihove živote. Jedan tinejdžer je kazao da je jedan od izlaza za hitne situacije bio zatvoren, zbog čega je došlo do velike gužve i stampeda. Policija istražuje jesu li ti navodi točni.

Ministar unutrašnjih poslova Matteo Salvini kazao je da je moguće da je u klubu bilo previše ljudi, ali da su bili ispunjeni svi uslovi koji su trebali garantovati sigurnost posjetitelja. “Ljudi ne mogu ovako umirati, mladi ljudi. Moje misli i molitve su s porodicama šestero poginulih i 13 osoba koje se bore za život”, napisao je Salvini na Facebooku i kazao da će pronaći one koji su odgovorni za smrt šest mladih ljudi.

- OGLAS -
 

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA