8.8 C
Sarajevo
18.05.2024

Detalji atentata na Roberta Ficu: Mislili smo da se neko našalio i bacio petardu na zemlju

Muškarac iz mase otvorio je vatru na premijera Slovače Roberta Fica kada je izašao iz zgrade Doma kulture u centralnom slovačkom gradu Handlova, da pozdravi okupljene građane.

Svjedokinja atentata na Roberta Ficu za Reuters je izjavila da su mnogi ispred Doma kulture gdje je prethodno održana sjednica Vlade, čekali premijera da se rukuju i fotografiraju s njim.

“Jako mi je žao što policija nije provjerila sve nas koji smo stajali od deset sati. Išli smo da se rukujemo sa gospodinom Ficom, slikala sam ga kada je izašao iz zgrade, dugo smo čekali, bili smo uzbuđeni, htjeli smo da se rukujemo sa njim, čak i jedan čovjek pored mene”, kazala je svjedokinja.

- OGLAS -

Nakon toga se čulo nekoliko pucnjeva.

“Mislili smo da se neko našalio i bacio petardu na zemlju, to je bila moja prva reakcija. Čula sam tri pucnja, brzo jedan po jedan kao kada bacaš petardu na zemlju. Vidjela sam ogrebotinu na glavi i onda je pao pored zaštitne ograde. Mislim da je ovo noćna mora, reći ću vam, mislim da se neću probuditi iz ovoga i da se ovako nešto ne može desiti u Slovačkoj”, rekla je svjedokinja.

- Advertisement -

Robert Fico je prebačen u bolnicu nakon što je upucan i ranjen. Na njegovom zvaničnom Facebook nalogu je objavljeno da je premijer upucan, da je životno ugrožen i da su naredni sati ključni.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA