17 C
Sarajevo
26.10.2024

Detalji zločina koji je uznemirio Sandžak: Osumnjičeni ručao sa nastradalim bratom i sestrom, pa se vratio i ubio ih

Brat i sestra Milanka i Jovan Madžgalj ubijeni su u petak u bjelopoljskom selu Sokolac, dok je osumnjičeni za to dvostruko ubistvo Alija B. (64) i dalje u bjekstvu. Iz policije poručuju da su na terenu sve raspoložive jedinice, a građane pozivaju na oprez.

Tužiteljica Ljubica Caković kazala je jutros za TVCG da je sinoć oko 22 sata dežurna tužiteljica obavještena od policije da su u mjestu Sokolac pronađena dva tijela.

“Preduzimaju se sve mjere i radnje od strane policije i tužilaštva. Za danas je planiran uviđaj”, kazala je za TVCG tužiteljica Ljubica Caković.

- OGLAS -

Načelnik Regionalnog centra bezbjednosti ‘Sever’ Haris Đurđević rekao je da su sve ekipe policije na terenu, pojačan je čitav sistem rada na području Vraneške doline. TVCG prenosi da su angažovane i jake policijske snage, helikopter MUP-a, kao i dronovi.

Policija je sinoć saopštila da su dvije starije osobe ubijene u blizini Tomaševa u Bijelom Polju.

- Advertisement -

Kazali su da je oko 21 sat i deset minuta policiji u Bijelom Polju prijavljeno da su u zaseoku Sokolac u blizini Tomaševa ubijene dvije starije osobe, čija su tijela pronađena u kući, a da se izvršilac naoružan dao u bjekstvo.

“Sve raspoložive policijske jedinice Regionalnog centra sigurnosti Sever, Protivterorističke jedinice, policijski psi i helikopterska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Vojske Crne Gore stavljene su na raspolaganje i preduzimaju intenzivne aktivnosti u cilju lociranja i hapšenja te osobe”, navedeno je u saopćenju.

Iz policije su apelovali na građane Bijelog Polja, naročito mještane Tomaševa, da budu oprezni, da ostanu u svojim kućama i da ne dozvole ulazak nepoznatim osobama. Policija, kako su dodali, preduzima sve aktivnosti u cilju stavljanja sigurne situacije pod kontrolu i hapšenja izvršioca.

Oni su apelovali na građane da bilo koju informaciju koju smatraju da može biti značajna, u odnosu na ovaj događaj, prijave policiji, objavio je Blic.

Više tužilaštvo u Bijelom Polju potvrdilo je sinoć da su ubijene dvije osobe. Po prvim informacijama, dva tijela su nađena u kući. Policija je identifikovala jednu osobu za koji se sumnja da bi mogao da bude izvršilac ovog zločina. Neke informacije su da bi to mogao biti Bjelopoljac Alija B. (64). Radi se o višestrukom povratniku koji je posljednjih dana viđen u tom selu.

Kako pišu crnogorski mediji, za osumnjičenim Alijom B. policija inače traga već 15 dana zbog krađe puške. Prema nezvaničnim informacijama, ubica je jučer i ručao u kući u koju se vratio i ubio brata i sestru.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA