14 C
Sarajevo
19.05.2024

Direktor rudnika Kreka o zatrpanom rudaru: Spasioci 24 sata neiscrpno tragaju, dosad nije bilo napretka

Četvrti je dan potrage za rudarom Asimom Šehanovićem kojeg je u petak (3. maja) zatrpala zemlja u Rudniku Kreka, pogon Mramor.

Akciju spašavanja predvodi Štab Službe spašavanja od samog momenta nesreće, a i dalje traje uz nadljudske napore, kako bi se što prije došlo do radnika zatvorenog u otkopu.

Akcija će u kontinitetu bez prekida trajati do okončanja akcije, rečeno je Raportu iz rudnika Kreka.

- OGLAS -

“Intenzivna akcija spašavanja još uvijek traje, 24 sata se traga za zatrpanim rudarom. Za sada nema novih vijesti. U slučaju dodatnih informacija, obavijestit ćemo medije”, rekao je kratko za Raport direktor rudnika Kreka Elnur Dizdarević.

Podsjetimo, iz rudnika su se jučer oglasili soapćenjem i poručuli da su plan akcije spašavanja kao i sve aktivnosti usmjerene da se na siguran način uz maksimalne napore Čete za spašavanje što prije dođe do njihovog komorata.

- Advertisement -

Predsjednik Sindikata radnika rudnika uglja u FBiH Sinan Husić potvrdio je ranije za Raport da je od jučer od 15 sati dinamika napredovanja u potrazi za rudarom na zadovoljavajućem nivou.

Podsjetimo, više od 72 sata spasioci neiscprno rade na pronalasku radnika rudnika Kreka u Tuzli. Prema dostupnim informacijama mjesto nesreće nalazi se na 170 metara pod zemljom, a spasioci su uspjeli pronaći dio alata, odnosno bušilice koju je koristio rudar. Posao spasiocima dodatno usložnjavaju loši uslovi na terenu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA