7.7 C
Sarajevo
18.04.2024

Dodik stavlja Bidena na svoju crnu listu: Prijeti mu tužbom i zabranom ulaska u RS

Predsjednik RS Milorad Dodik prokomentarisao je na konferenciji za medije američke sankcije prema političarima i pravnim licima u RS zbog čega banke zatvaraju račune tim osobama.

“Ma pustite sankcije više. Što se nas tiče, tačka na sankcije. Mislim da naši mediji, patriotski nastrojeni, trebaju prestati da pišu o tome. Evo danas smo dogovorili da se nađu sredstva i nađe najeminentnija advokatska kuća u Americi i da se tuži Američka vlada u Americi. To ćemo raditi u narednom periodu” – kazao je Dodik.

Ponovo je pitan o posljedicama sankcija, a on je to komentarisao na sljedeći način:

- OGLAS -

“Ti nemaš ništa s tim. Imaš li ti neke posljedice. Šta tebe briga? Hoćeš da komplikuješ situaciju. Amerika nije upravu, neopravdano su uveli sankcije i vrše pritisak na banke. Mi ih razumijemo. Nije važno nekoliko nas, građani nemaju razloga da se sekiraju. A vi trabunjajte, nije Amerika upravu. Ja ću predložiti da se Bajdenu zabrani da uđe u RS. Sad se ti smiji tom. Bajden neće nikad ni doći pa se možemo praviti važni. Ovo što oni čine čine. Ako misle da će tako popraviti odnos naš prema Americi” – neće.

Dodao je da SAD vodi hibridni rat protiv RS i Srba te dodao da će sada doći neke banke iz inostranstva koje vrše neka plaćanja.

Onda je rekao da SAD vode hibridni rat protiv RS i Srba otkad postoji RS.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA