15.5 C
Sarajevo
09.05.2024

“FACE je tu kad je najpotrebnije!” Mnogobrojni komentari podrške nakon sinoćnjeg TV-prijenosa košarkaške utakmice BiH – Mađarska na FACE TV

Sinoć ste na FACE TV gledali nestvaran, odlučujući košarkaški meč… magiju naših košarkaških reprezentativaca! Nakon značajne pobjede naših košarkaških reprezentativaca, pozitivni komentari javnosti zbog direktnog TV-prijenosa jedino na FACE TV preplavili su društvene mreže. 

Jučerašnji je datum uveliko bio poseban i simboličan: prije osam godina, naši su košarkaški “Zmajevi” osvojili evropski trofej, a sinoć je nova ekipa Košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine “razbila” ekipu Mađarske rezultatom 103:78. 

Pretpostavljalo se da će Mađari izgubiti, s obzirom na njihove prethodne poraze, ali ne može se zanemariti činjenica da su bili prilično nezgodni protivnici. Naša je ekipa uspjela pobijediti u trećem kolu pretkvalifikacija za Olimpijske igre 2024., a prvo ime bio je zasigurno Džanan Musa, zbog čijeg je košarkaškog umijeća i FIBA, krovna kuća košarke, “zanijemila”!

- OGLAS -

Bećiragićevi izabranici imali su snažan start od prve minute na parketu, a već do prve četvrtine bila je izvjesna pobjeda! Bili su nadmoćniji u odnosu na Mađare već nakon prve etape, postigavši dvadeset poena razlike. Musa je ponovo bio “tragičan” Mađarima!

Naši su “Zmajevi” poluvrijeme završili sa 57 postignutih koševa. Istakli su se Musa, Garza, ali i Nurkić. Nastavili su istim tempom i bilo je jasno da su Mađari tragičari u ovom duelu. 

- Advertisement -

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine se ovom značajnom pobjedom plasirala u polufinale, te će se sastati sa jednom od selekcija iz A-grupe (u kojoj su Češka, Izrael, Estonija i Sjeverna Makedonija).

Javno mnijenje u Bosni i Hercegovini zbog ove je pobjede bilo iznimno radosno, a zbog prilike da jedino na FACE TV gledaju magiju naših sjajnih košarkaških reprezentativaca – na društvenim su mrežama naši gledaoci izrazili pohvale, odnosno zahvale, pa izdvajamo neke od njih. 

Budi FACE! 

 

 

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA