15 C
Sarajevo
09.05.2024

“Okršaj” Ademović – Mandić u centru zbivanja! Brojni bh. mediji prenijeli večerašnje gostovanje predsjedavajućeg GV

Večeras je u specijalnom izdanju “Vjestnika” gostovao Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća, a tema o kojoj je razgovarao u našoj emisiji ovih je dana udarna! Naime, proteklih su dana vijećnici podnijeli inicijativu za smjenu načelnika Općine Centar, Srđana Mandića, i to, kako su naveli, zbog “njegovog nerada”. Dan prije smo ugostili i Srđana Mandića, koji je kazao da “Ademović ima pretenzije postati načelnikom Općine Centar” i da je zbog toga pokrenuta inicijativa za njegovo smjenjivanje. 

Oba gostovanja možete pogledati u nastavku. 

Večeras su mnogobrojni bh. mediji prenijeli dijelove transkripta njegovog gostovanja, pa je tako najviše pažnje izazvala izjava da “Konaković ne može donositi odluke na lokalnom nivou”.

- OGLAS -

Na veb-portalu “Klix.ba” prenijeti su najvažniji dijelovi Ademovićevog gostovanja, i to pod naslovom: “Konaković ne može donositi odluke na lokalnom nivou, referenduma će biti”.

Objava na “Klixu”

Na veb-portalu N1 najveći je akcent na pitanju je li predsjednik NiP, Elmedin Konaković, znao za inicijativu za smjenjivanje načelnika Općine Centar. Podsjećamo, sinoć je Srđan Mandić kazao da je u odličnim odnosima s Konakovićem, te da on nema ništa s njegovim opozivom, nego “ekipa iz NiP-a u SDA odijelima”. 

- Advertisement -
 Objava na N1

“Avaz” se ponajviše fokusirao na razloge inicijative za smjenjivanje Mandića. Naime, aktuelni načelnik centralne sarajevske općine smatra da se razlog krije u tome što Ademović želi preuzeti njegovu funkciju, a on je to večeras na FACE TV negirao. 

Objava na “Avazu”

I “Raport” se ponajviše fokusirao na izjavu Ademovića, kada je kazao i razloge opoziva aktuelnog načelnika Srđana Mandića s načelničke funkcije ove općine. 

 Objava na “Raportu”

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA