23.8 C
Sarajevo
10.10.2024

Erdoan u predsjedničkoj palati u Tirani dočekan uz najviše državne počasti

Albanski predsjednik Bajram Begaj sastao se u Tirani s predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom (Recep Tayyip Erdogan) koji boravi u posjeti Tirani, javlja Anadolija.

Erdogan je u predsjedničkoj palati dočekan uz najviše državne počasti, a nakon toga je održan sastanak dvojice lidera te sastanak delegacija dviju država.

Sastanku iza zatvorenih vrata prisustvuju, između ostalih, i turski ministar vanjskih poslova Hakan Fidan, turski ministar industrije i tehnologije Mehmet Fatih Kacir i ministar trgovine Omer Bolat.

- OGLAS -

Erdogan će se u okviru posjete Albaniji sastati s i premijerom Edijem Ramom. Otvoriće i Veliku džamiju u Tirani (Namazgah), koja nosi titulu najveće džamije na Balkanu.

Džamija Namazgah izgrađena je uz finansijski doprinos turske Uprave za vjerske poslove i Turske fondacije Diyanet (TDV).

- Advertisement -

Džamijski kompleks se sastoji i od radnih soba, biblioteke, kulturnog centra, parkinga, izložbenog salona, kafeterije i konferencijske sale.

Turski predsjednik večeras će nakon Tirane otputovati za Srbiju, gdje će se u petak sastati sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA