8 C
Sarajevo
21.10.2024

Glasovi pristigli poštom promijenili rezultat u Žepču, mala razlika u Bugojnu i Odžaku

Prema jutrošnjem presjeku prebrojanih glasova koje je objavilo Središnje izborno povjerenstvo BiH, a koje uključuje i glasove pristigle poštom, prednost u neizvjesnim utrkama za načelnike Bugojna, Odžaka i Žepča imaju kandidati Edin Mašić (SDP-NiP, NS), Ilija Ilić (HDZ BiH) i Mato Zovko (HDZ BiH).

Povećana je i prednost Stjepana Duje (HDZ BiH) u odnosu na protukandidate u Novom Travniku. Također, u Vukosavlju Zekerijah Bahić ima malu prednost ispred protukandidata.

Novi podaci SIP-a potvrđuju i pobjede kandidata SDA, Osmana Ćatića i Sabahudina Klisure na jučer održanim lokalnim izborima u Konjicu i Fojnici. Oni su odnijeli uvjerljive pobjede, baš kao i kandidati HDZ-a Mladen Mišurić Ramljak u Kiseljaku i Boris Marić u Kreševu. Ćatić je osvojio 62,13%, Klisura 46,61%, Mišurić-Ramljak 63,83% i Marić kao jedini kandidat u svojoj općini 100 posto glasova.

- OGLAS -

Lokalni izbori u većini gradova i općina u bosni i Hercegovini održani su 6. oktobra, a zbog razornih poplava i klizišta odgođeni su i održani jučer u Konjicu, Fojnici, Kreševu i Kiseljaku. Lokalni izbori u prirodnom nesrećom najteže pogođenoj općini Jablanica bit će održani naknadno.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA