12.7 C
Sarajevo
06.07.2024

Grčka u pripravnosti jer ekstremno vrijeme izaziva požare, a očekuju se i oluje

Grčka je u pripravnosti jer je ekstremno vrijeme izazvalo požare i očekuje se da će donijeti oluje, rekao je u srijedu ministar civilne zaštite Vasilis Kikilias.

“Komitet za procjenu rizika, na hitnom sastanku jutros, obavijestio nas je o opasnim vremenskim pojavama s jakim olujama i intenzivnom električnom aktivnošću sutra u mnogim dijelovima zemlje”, rekao je Vasilis Kikilias, prenosi državna novinska agencija AMNA.

Nacionalna meteorološka služba saopštila je da će nestabilne vazdušne mase koje dolaze u Grčku sa sjeverozapadnog Balkana donijeti obilne kiše i grmljavinu, posebno u centralne i sjeverne oblasti zemlje.

- OGLAS -

Ekstremno vreme, praćeno grmljavinom i gradom, stići će do sjevernih regiona Istočne Makedonije i Trakije kasnije u srijedu, a posebno će biti ozbiljno na Halkidikiju u četvrtak rano ujutru, pre nego što se proširi na južne i centralne regione Tesalije, ostrva Sporadi i centralnu Grčku.

Ministarstvo civilne zaštite navelo je da u srijedu postoji veoma visok rizik od požara u regijama Chania na Kritu, Laconia na Peloponezu i na ostrvu Kythira.

- Advertisement -

U međuvremenu, šumski požar izbio je u srijedu u atinskom predgrađu Glyka Nera.

Vatrogasna služba je saopštila da je požar izbio u popodnevnim satima i da se kretao od kuća prema obližnjoj šumi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA