26.6 C
Sarajevo
19.05.2024

Helez protiv dnevnog reda ako se na njemu nađe Izborni zakon, Bunoza ga povukao, povučen i zakon o Sudu BiH

Na dnevnom redu današnje sjednice Vijeća ministara BiH nisu se našle izmjene Izbornog zakona BiH i zakonu o Sudu BiH, saznaje portal “Avaza”.

Kako je otkrio ministar odbrane BiH Zukan Helez za “Avaz”, on je na kolegiju Vijeća ministara BiH rekao da će glasati protiv dnevnog reda ukoliko na njemu bude Izborni zakon

“Bunoza je bio prinuđen da ga povuče jer ne bi bila održana sjednica Vijeća ministara BiH. Srpski ministri su povukli zakon o sudu BiH” – kazao je Helez za portal “Avaza.  

- OGLAS -

Podsjećamo, izmjene Izbornog zakona BiH je predložio ministar pravde Davor Bunoza.

Na dnevnom redu bi se trebala naći i incijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o zajmu između Saudijskog fonda za razvoj i BiH za izgradnju studentskog doma na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Na dnevnom redu je i novi tekst informacije o stanju sigurnosti u BiH za 2022. godinu, kao i informacija o izradi Plana tranzicije u upravljanju migracijama, čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti. Ovo ministarstvo je podnosilac i izvještaja o radu Koordinacionog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u BiH za 2023. godinu.

- Advertisement -

Dnevnim redom je predviđeno da ministri razmatraju i prijedlog odluke o imenovanju Upravnog odbora Instituta za nestala lica BiH, kao i prijedlog strategije i akcionog plana provođenja strategije integrisanog upravljanja granicom u BiH do 2029. godine. Pred ministrima će se naći i izvještaji o radu institucija Vijeća ministara za prošlu godinu. Na dnevnom redu su i prijedlozi odgovora na poslanička pitanja. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA