22.7 C
Sarajevo
23.09.2024

Hitno upozorenje za stanovnike južnog Libanona: “Napadi će se nastaviti u bliskoj budućnosti i bit će snažniji i precizniji”

Stanovnici južnog Libanona primili su pozive upozorenja s libanonskog broja da se odmah udalje 1000 metara od položaja koje koristi libanonska oružana skupina Hezbolah, rekao je Reutersov novinar.

Novinar Reutersa zaprimio je također poziv. Glasnogovornik izraelske vojske kontraadmiral Daniel Hagari izdao je slično upozorenje ranije i rekao da se ono “distribuira na arapskom na svim mrežama i platformama u Libanonu”.

“Stanovnici Bejruta i još nekoliko regija primili su upozorenje na fiksnoj telefonskoj mreži, čiji je izvor izraelski neprijatelj, tražeći od njih da se brzo evakuiraju s položaja na kojima se nalaze”, objavila je libanonska državna novinska agencija (NNA).

- OGLAS -

Izraelska vojska objavila je u ponedjeljak da će se njeni napadi na proiranski Hezbolah “nastaviti u bliskoj budućnosti” i da će biti “snažniji i precizniji”.

Libanonska NNA izvijestila je da je u ponedjeljak ujutro u izraelskim zračnim napadima ubijena jedna osoba, a šestero ranjeno.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA