11.6 C
Sarajevo
20.10.2024

I dalje prisutne duboke pukotine te dolazi do pojave oticanja vode iznad lokaliteta “Curine njive-igralište”

Općinski štab civilne zaštite Stari Grad Sarajevo organizirao je 24-satno osmatranje terena na lokalitetima Curine njive i Bistrički potok u cilju ranog upozoravanja ugroženog stanovništva i njihove eventualne evakuacije.

Kako je saopćeno u nedjelju, izlaskom na lice mjesta u više navrata u toku dana u subotu, 19. oktobra, uočeno je da su na terenu i dalje prisutne duboke pukotine te da dolazi do pojave oticanja vode iznad lokaliteta “Curine njive-igralište” (dio Opštine Istočni Stari Grad Sarajevo).

Također je utvrđeno da iznad dijela parcele igrališta na lokalitetu “Curine njive”, a što predstavlja donju tačku nasipa/deponije od strane gradilišta “Hills” (sa lijeve strane), dolazi do pojava vode koja konstantno otječe, a da ne predstavlja kišnicu ni oborinske vode sa Trebevića.

- OGLAS -

Na predmetnom lokalitetu ne izvode se radovi odlaganja nove količine zemljanog materijala.

Izlaskom na lice mjesta u subotu uočeno je da je i dalje djelimično zasuto korito Bistričkog potoka, materijalom sa deponije, obrušenim stablima te ranije isječenim stablima.

- Advertisement -

Nisu uočena nova obrušavanja materijala sa deponije u vidu zemljano-kamenog materijala i stabala niti je uočeno da je vršeno uklanjanje ranije odloženog zemljano-kamenog materijala i stabala.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA