26.6 C
Sarajevo
19.05.2024

Ilidža: Muškarac (34) automobilom usmrtio dvogodišnje dijete

Na području Općine Ilidža jučer je u ulici Bojnička 34-godišnji muškarac A. H. autom udario dvogodišnje dijete koje je na mjestu nesreće preminulo.

“Dana 06.05.2024.godine, u 17.45 sati, na kolovozu prilaznog puta prema dvorištu kuće u ulici Bojnička, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je došlo do udara i obaranja na kolovoz pješaka-djeteta od strane putničkog motornog vozila „Mercedes“, kojim je upravljao A.H., rođen 1990. godine, iz Sarajeva” – saopćeno je iz MUP-a KS.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, od zadobijenih povreda, na mjestu nesreće je smrtno stradalo dijete – pješak (2022), čiju smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. 

- OGLAS -

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS, kojeg su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo stalnih sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke. 

“Istog dana, u 21.15 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja (član 336. stav 4. KZ FBiH), a u vezi sa krivičnim djelom Ugrožavanje javnog saobraćaja (član 332. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZ FBiH), slobode je lišen 34-godišnji vozač A.H. i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo” – naveli su iz MUP-a KS.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA