17.7 C
Sarajevo
21.07.2024

Isak: Dodik se uspio “mirno razdružiti” samo sa debitnim karticama

“RS postoji samo kao administrativno-teritorijalna jedinica u sastavu države Bosne i Hercegovine i nikako drugačije ne može i neće postojati."

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak komentarisao je najave o “mirnom razdruživanju” entiteta RS od države Bosne i Hercegovine, kao i nove američke sankcije uvedene firmama povezanima sa porodicom Dodik.

“Ni do kakvog ‘razdruživanja’ bosanskohercegovačkih entiteta neće doći. Razdružiti se mogu samo veze koje su ranije bilo udružene, a Bosna i Hercegovina je država koja nije nastala udruživanjem njenih entiteta”, zaključio je Isak, te nastavio:

“RS postoji samo kao administrativno-teritorijalna jedinica u sastavu države Bosne i Hercegovine i nikako drugačije ne može i neće postojati. Milorad Dodik uspio je u proteklom periodu jedino se ‘mirno razdružiti’ sa komercijalnim bankama i debitnim karticama koje više ne može koristiti zbog uvedenih sankcija”.

- OGLAS -

Federalni ministar ocijenio je kako na štetu državljana Bosne i Hercegovine, koji imaju prijavljeno mjesto prebivališta u bh. entitetu RS-a, uspio je „mirno razdružiti“ ekonomiju ovog entiteta sa stranim investitorima koji ne žele ulagati u RS zbog politike SNSD-a.

“I tome se ne trebamo radovati jer u bh. entitetu RS-a žive naši državljani koji trpe i čiji džepovi osjete posljedice sumanute politike Milorada Dodika. Umjesto što troši vrijeme i resurse na sporazume koji su beskorisni i koji nikada neće biti potpisani, preporučujem mu da se posveti razmišljanju o sporazumu od kojeg bi mogao imati neku koristi – Sporazumu o priznanju krivnje između optuženog Milorada Dodika i Tužilaštva Bosne i Hercegovine“, navedeno je u reakciji Rame Isaka.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA